adam_oehlensclager.jpg
Adam Oehlenschläger blev født d. 14. november 1779 i København og døde d. 20. januar 1850. Hans far var Joachim Oehlenschläger, som var organist og hans mor var Martha Maria Hansen.
Adam Oehlenschläger betragtes som Danmarks første store romantiske forfatter, og det var også ham som introducerede Romantikken i Danmark med sit værk ”Digte 1803”, hvor det kendte digt ”Guldhornene” stammer fra. Digtet beskriver fundet og tyveriet af Guldhornene. Derudover var det også ham, der har skrevet vores danske national sang ”Der er et Yndigt Land”, og han har også skrevet nogle skuespil.
I perioden 1797-1799 forsøgte han at blive skuespiller, men det lykkedes ikke, så han fik sin adgangseksamen til Københavns Universitet i år 1800, hvor han læste jurastudier. Det var netop i disse år, at han blev kendt.
Adam Oehlenschlägers værker modtog kun få positive anmeldelser, og resten fik kritik men dæmpet. Han betragtes som den store fornyer af det danske sprog og han har andre versemål som spansk, italiensk og fransk inde over sine digte. Hans værker var meget nationalistiske, som man kan se i ”Der er et Yndigt Land” hvor han bl.a. har skrevet ca. 11 linjer om, hvor smuk naturen er.
I slutningen af sit forfatterskab måtte han nærmest kæmpe for at bevare sin position som digter.

Billede: Adam Oehlenschläger (1779-1850)